Mehdi Afroozmanesh
Mehdi Afroozmanesh Yazar / Gazeteci
Mehdi Afroozmanesh (Mehdi Efruzmeniş) Farsça (مهدی افروزمنش) d. 1978 İranlı bir gazeteci ve yazardır. O, 2004 ve 2006 yıllarında yılın en iyi muhabiri olarak tanınmıştır. Tavol isimli ilk romanı, 2014 yılında en iyi roman ödülünü kazandı ve ardından Salto romanını yazarak en iyi yazarlar listesinde yerini aldı. Hatta Salto romanının sinema filmlerinde yer aldığı bile söz konusu oldu.
O, gazeteci olduğu için toplumu ve toplum sorunlarını iyi bilir ve kitaplarında bir çok yazarın kaleme almadığı şeyleri yazar. Onun kitapları daha çok soğuk silahlara benzer; insanları bir kereliğine de olsa kendi etraflarında oluşturduğu sahte güven çemberlerinden çıkıp etraflarına bakmasını sağlar.
Yazar, sosyalsal gazetecilik sektöründe yılların verdiği tecrübe ile, şehrin karanlık bölgelerinden gelen kişilere özel önem veriyor. O, Salto romanında şehrin çeşitli insanlarını bu her şeyden habersiz kahraman ile karşı karşıya getirir ve onu ölüm ve yaşam arasında dalgalanmakta olan şeyler hakkında karar vermesine zorlatır.

Eserleri